NATURAL JIHLAVA
Jihlava
Přinést lidem to, co se v Česku na sklonku totality nedalo koupit, a také léčit zákeřnou nemoc zdravými potravinami. To jsou dva impulzy, které stály na startu značky Natural Jihlava. Za 27 let existence firmy jsme do svého portfolia zařadili více než 10 000 zdravých potravin.
Zaměřujeme se na výrobu stravy pro ty, kteří mají ze zdravotních důvodů zvýšené požadavky na skladbu potravin. Vyhledávají nás také vyznavači zdravého životního stylu. V naší výrobně na rozhraní Čech a Moravy ve městě Jihlavě vytváříme produkty z oblasti makrobiotické, racionální a bezlepkové stravy. Naše výroba čítá bezlepkovou a celozrnnou pekárnu, dražovnu, velkoobchodní sklad a balírny.
Nehledíme prvořadě na cenu, ale naší prioritou je kvalita potravin. Vytvořili jsme stovky originálních receptur, které jsme dokázali uvést na trh i s patřičnými certifikáty a atesty. Jako jedni z mála máme například oddělenou balírnu na bezlepkové potraviny. Důsledně dodržujeme podmínky všech úřadů i atestací.
Příběh rodinné firmy…
Když jsme začali psát historii naší rodinné firmy Natural Jihlava, byli jsme v nepříjemné situaci. Maminka onemocněla závažnou rakovinou a lékaři jí nedávali více než půl roku života. Byť to pro rodinu nebyly radostné chvíle, semkli jsme se a začali vyhledávat potraviny, které by mamince mohly pomoci. Byli jsme přesvědčeni, že zdravá strava léčí. Že to byla cesta správným směrem dokládá fakt, že místo půl roku to bylo 16 let, kdy maminka mohla žít víceméně plnohodnotným životem – díky makrobiotice a také nové chuti do života. Jako terapii si totiž zvolila budování nové firmy a pomáhání lidem, kteří na tom byli se zdravím stejně jako ona.
V té době se otevřely hranice, a tak jsme pro první mořské řasy, miso pastu, umeboschi a další makrobiotické produkty vyrazili do nejbližší specializované prodejny v Rakousku. Byli jsme uchváceni sortimentní nabídkou a řekli si, proč něco takového nenabídnout i lidem v naší zemi. Otevřeli jsme tedy prodejnu se speciálními druhy potravin, které se nedaly běžně koupit nebo byli neskutečně drahé. Kupováním velkých balení a porcování na malé balíčky jsme tak mnoha lidem zpřístupnili speciální jídlo, které si doposud nemohli dopřát.
Zájem o zdravou výživu narůstal nejen mezi zákazníky, ale začali nás oslovovat i lidé, kteří si chtěli otevřít prodejny se stejným zaměřením. Nakoupili jsme technologie a postupně začali vyrábět různé druhy zdravých potravin. Když něco děláme, děláme to pořádně a poctivě. Naší misí je pomáhat lidem zdravou stravou tak, jak to před více než čtvrt stoletím nastavila naše maminka.