VETO ECO
KladnoSpolečnost VETO ECO s.r.o. navázala na činnost firmy Pavel Petráček VETO, která byla založena již v roce 1992 s cílem propagovat sóju jako potravinu s výborným vlivem na lidské zdraví a s cílem vyrábět a prodávat v naší zemi v té době úplně neznámou potravinu: tofu. Za tím účelem byly vybudovány výrobní prostory a nakoupená špičková japonská technologie pro výrobu tofu. Samotné zahájení výroby probíhalo pod dohledem japonského odborníka, který měl za úkol seřídit technologii a nás zasvětit do tajů tradičních japonských postupů výroby tofu.
Po období plném učení, nových zkušeností, úspěchů, ale někdy i nezdarů a boje proti předsudkům můžeme s radostí říct, že tofu je dnes potravinou široce známou a dostupnou. Také si dovolíme tvrdit, že z nás se stali odborníci v oblasti výroby tofu, což se projevuje ve vysoké a dlouhodobě stálé kvalitě tofu značky VETO.
Již záhy po zahájení výroby se pro velký zájem zákazníků dostaly do výroby také další tofu výrobky jako paštika či karbanátky. Později jsme zahájili výrobu rostlinných salámů, v té době unikátní novinky na českém trhu. Směrem inovací jsme také napřeli své síly v dalším vývoji společnosti a dnes nabízíme více než 50 druhů výrobků. Některé z nich jsou vyráběny unikátními výrobními postupy a patří mezi špičkové výrobky v této kategorii v Evropě. Většina z našich výrobků vyžaduje před konzumací jen minimální úsilí na přípravu. I díky tomu jsou naše výrobky tak oblíbené, že si našly cestu i do prodejních sítí obchodních řetězců. Spolupráce s tak velkými partnery byla spojena s novými požadavky na kvalitu výrobků, jejich balení a také na flexibilitu jejich výroby. Všem náročným požadavkům jsme dostáli a dlouhodobě spolupracujeme se silnými partnery v ČR i v zahraničí.
Nezbytným předpokladem udržení vysoké kvality našich produktů je pečlivý výběr vstupních surovin. Za samozřejmé považujeme zpracování výhradně sóji, která není geneticky modifikována.
Používáme co nejvíce surovin v přirozeném stavu a vyhýbáme se složitým výrobním procesům tak, aby ve výrobcích zůstalo zachováno co nejvíce přírodních látek. Zásadně nepoužíváme konzervanty, umělá barviva a aromata, ani další látky, které by zatěžovaly lidský organismus. Naopak snažíme se kombinovat sóju s dalšími výjimečnými rostlinnými surovinami, nejčastěji s pohankou, která ji výborně doplňuje.
Znalosti a dovednosti staré tisíce let spojujeme s moderní technikou a budujeme provoz, který vyhovuje náročným evropským normám. Výroba probíhá v rámci systému kontroly kritických bodů (HACCP), který máme od roku 2011 certifikovaný podle směrnic IAF a podléhá nezávislému auditu. Nad dodržováním pravidel ekologické výroby bdí společnost KEZ, která nám udělila certifikát pro biovýrobu.
To vše je hodně práce, ale děláme to pro radost ze zdraví.
Naše cíle:
V záhlaví naší značky stojí „pro radost ze zdraví“. Tento slogan vystihuje náš cíl: chceme, abychom jako společnost byli zdraví, abychom byli radostní. Už naši staří předkové věděli, že to spolu souvisí, když říkali „ve zdravém těle zdravý duch“. Zdravý duch, optimismus, pokoj, úsměv, tvořivost, smysl života a schopnost v dobrém si ho užít, k tomu chceme přispět tím, že vyrábíme a nabízíme potraviny, které našemu tělu prospívají. Potraviny vyrobené ze sóji.
Přesvědčili jsme se totiž, že sója je zcela výjimečná rostlina, která dokáže mnoha způsoby pozitivně ovlivnit naše zdraví. Nejen svými živinami ale také komplexem dalších látek, které sója obsahuje může pomoci řešit velké zdravotní problémy, se kterými se naše společnost potýká. Látky obsažené v sóji jsou mezi potravinami jedinečně účinné proti chorobám srdce, cévního systému, osteoporóze, proti komplikacím spojeným s menopauzou a dokonce významně účinkují proti některým druhům rakoviny. Sója bojuje proti nemocem, které nás v Česku nejvíce trápí. Proti těmto nemocem působí nejen jako prevence, ale dokonce pomáhá nemocným znovu se uzdravit.
Jediná nevýhoda sóji je, že je poměrně složité ji připravit tak, aby pro nás na talíři byla atraktivní. Proto vyrábíme tofu – sójový sýr, který je naopak velmi univerzální surovinou pro zdravá a atraktivní jídla.